Diensten

Ik kan een totaal oplossing bieden als je hulp nodig hebt bij het realiseren van je woonwensen: van kleuradvies, indelingsontwerp en styling en zelfs het leveren van (maatwerk) meubels en woonaccessoires. Waarmee kan ik jou helpen?Advies aan tafel

Bij een “advies aan tafel” kom ik bij je thuis voor een mondeling interieur- en stylingadvies. Ik beantwoord al je vragen omtrent jullie interieur en geef je mondeling ideeën en inspiratie. Ik neem diverse kleur- en behangstalen mee en kan een ruwe indelingsontwerp voor je maken. De vragen die jij me wilt stellen kunnen gaan over de sfeer en stijl, de indeling, het kleurgebruik, meubelen en accessoires. Tijdens dit advies krijg je direct tips, ideeën en voorbeelden die je zelf kunt uitvoeren. Voor dit advies is een oriënterend gesprek niet nodig. Dit advies duurt ca. 2,5 uur en wordt niet uitgewerkt op papier.

Tip: Verzamel sfeerbeelden en zet je vragen op papier. Dan weet je zeker dat je niets vergeet.

Kleuradvies

Kleur is bij het inrichten van een woning het meest veelzijdige hulpmiddel om een bepaalde stijl of sfeer over te brengen. Omdat voor veel mensen het kiezen van kleur moeilijk is, wordt er vaak gekozen voor een veilige kleur. Maar weet je hoe geweldig het effect is van subtiel kleurgebruik in je interieur? Wil je de sfeer in je huis veranderen? Dit kan eenvoudig door een nieuwe kleur op de muur eventueel in combinatie met behang.
Voor het ’kleuradvies’ kom ik eerst bij je thuis voor een oriënterend gesprek. Dit persoonlijke gesprek is bedoeld om kennis te maken en om te luisteren naar je woonwensen en te ontdekken wat er precies van mij wordt verwacht. In aansluiting hierop maak ik een voorstel op maat. Wordt het voorstel opdracht, dan ga ik voor je aan de slag.
Een kleuradvies wordt uitgewerkt op een plattegrond van de betreffende ruimte. In de plattegrond wordt duidelijk aangegeven welke kleur correspondeert met welke wand, kozijn of deur. Ik vraag grotere kleurstalen en eventueel behangstalen op, zodat je het beter kunt inschatten hoe het eruit gaat zien. Je ontvangt een ingebonden versie van het kleuradvies. Hierin worden de kleurnummers voor de verf genoemd, zodat jij zelf de kleuren kunt bestellen of dit kan uitbesteden aan de schilder.
2D indelingsontwerp

Dit advies kun je kiezen wanneer je een nieuwe woning betrekt, maar ook als je eens een andere indeling wilt voor je huidige woonkamer. Voor dit advies maken we eerst een afspraak voor een oriënterend gesprek bij jou op locatie. Ik bekijk de woonsituatie en wij bespreken wat je wensen zijn en wat jij belangrijk vindt binnen de betreffende ruimte. Vervolgens maak ik een voorstel op maat, waarin ik uitleg hoe ik tewerk ga en wat de kosten zullen zijn. Bij opdracht zet ik mijn ideeën om naar een handgetekend 2D indelingsontwerp op schaal.
Inbegrepen in dit advies is: een mondeling kleur- en materiaaladvies, het meten van de ruimte voor een plattegrond (indien niet aanwezig), fotograferen en meten van bestaande meubelen. Uiteraard ontvang je een handgetekend 2D indelingsontwerp op schaal. Het indelingsontwerp geeft een goed beeld van hoe de ruimte van bovenaf is ingedeeld.

Stylingsadvies

Ben je van plan om je huidige woonkamer te restylen? Wil je nieuwe meubels en deze combineren met de bestaande meubels? Wil je andere kleuren gebruiken of ben je zoekende naar een stijl die bij je past? Dan is dit advies misschien iets voor jou. Je woonwensen op gebied van stijl, kleur en materiaal worden duidelijk en overzichtelijk in beeld gebracht.
Tijdens het oriënterend gesprek ga jij mij vertellen wat je wensen zijn en wat jij belangrijk vindt binnen de betreffende ruimte. Wij nemen diverse woonstijlen, kleurstalen en materialen door om te bepalen wat je mooi vindt en om te kijken wat er past bij jou en de sfeer die jij wilt zien. Als jouw wensen voor mij duidelijk zijn, maak ik een persoonlijk voorstel.

Dit advies bevat een 2D indelingsontwerp en een kleuradvies met plattegrond. Daarnaast zal er een kleur- en materiaalbord worden gemaakt. Ik vraag grotere kleur- en behangstalen op en ga op pad om materiaalstalen te verzamelen. Tijdens de presentatie van het stylingsadvies ontvang je een ingebonden versie van het complete advies. Met dit stylingsadvies kun je zelf aan de slag gaan. Maar je kunt de werkzaamheden ook uitbesteden aan een schilder of behanger. Een extra aanvulling kan een meubel- & accessoiresplan zijn. Wanneer het stylingsadvies wordt uitbesteed kan ik u daarin ook begeleiden en de werkzaamheden coördineren.Verlichtingsplan

Een verlichtingsplan kan je helpen bij het kiezen van de juiste verlichting voor je woning. Naast de basisverlichting die elke woning heeft in de hal, wc, woonkamer, keuken en badkamer, kijken we samen naar je verdere lichtbehoefte. We bespreken welke functie de verlichting in de verschillende ruimtes heeft en wat voor effect je wilt bereiken met de verlichting. Denk hierbij aan sfeerverlichting en praktische verlichting in de vorm van direct- en indirecte licht (dit kan bv een leeslampje zijn bij de bank of spots in de keuken). Met het verlichtingsplan krijg je inzicht in je lichtbehoefte en in de functionaliteit van de verlichting zodat je gericht op zoek kunt gaan naar de geschikte armaturen.

Meubel- en accessoireplan

Een meubel- & accessoiresplan maak ik meestal in aansluiting op een interieuradvies waarbij er een indelingsontwerp wordt gemaakt voor een nieuw in te delen ruimte, waarbij geheel of gedeeltelijk nieuwe meubels voor worden aangeschaft. Dit plan is een advies die jou een indruk geeft van de meubels die zijn toegepast in een indelingsontwerp en je kan helpen met het eventueel aanschaffen van de meubels en accessoires. In dit plan wordt d.m.v. foto’s de producten duidelijk gespecificeerd incl. fysiek of online verkooppunt en prijs.
* Vanaf 15 km buiten Hooghalen wordt er € 0,25 per gereden km in rekening gebracht.

Oriënterend gesprek aanvragen

Wil je een oriënterend gesprek aanvragen en kennis met me maken? Vraag deze hier aan: